Helyi sport

2024.04.19. 06:00

Egy hét alatt három hazai meccs: szombaton a Kecskemétet fogadja az SZTE-Szedeák

Három hazai meccsel folytatódik a playout az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának: a meghatározó sorozat első felvonásaként a Kecskemétnek vágnának vissza a Tisza-partiak.

Vajgely Pál

Koncentráltan kell játszania szombaton a Kecskemét ellen a Szedeáknak.

Fotó: Karnok Csaba

A második mérkőzését is elveszítette az SZTE-Szedeák az alsóházi rájátszásban. Egy szezonon belül kétszer nyerni Körmenden persze keveseknek szokott sikerülni, ám a második negyedben mutatott játékával erre reális esélye nyílt a szegedieknek. Csakhogy a folytatásban a védekezés nem úgy működött, hogy ezt a lehetőséget fenntartsák Balogh Szilárdék, így végül a Körmend nyert szerdán este.

A védekezésünk csak a második negyedben volt elfogadható, sok pontot kaptunk, ezzel megpecsételődött a sorsunk. Nagyon sokat kell még dolgoznunk azért, hogy hatékony legyen a védőmunkánk, ha ezen a téren nem tudunk előbbre lépni, akkor nehéz mérkőzések várnak még ránk – összegzett a találkozót követően Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője. 

Nagy baj még nincsen a szegediek háza táján, hiszen jelenleg három pont az előnyük a sereghajtó egyben kiesést jelentő pozícióban álló Kaposvárral szemben. Azonban ahhoz, hogy tartsák ezt a helyet, és ne kerüljenek veszélyes szituációba, mindenképpen jobb védekezés kell majd a hátralévő meccseken. Szombaton ráadásul egy igencsak fontos találkozó vár rájuk, hiszen a szintén 6 ponttal álló, a playout során eddig mindkét meccsét megnyerő Kecskemét lesz az ellenfél az újszegedi sportcsarnokban.

Borzasztóan fontos hét nap vár a Szedeákra, hiszen az alsóházi rájátszás odavágóiból hátralévő három mérkőzést egyaránt hazai pályán játsszák. A szombati találkozót eredetileg Kecskeméten rendezték volna, ám a felek felcserélték a pályaválasztói jogot. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a szezon utolsó három találkozóját idegenben játsszák majd Bognár Kristófék, márpedig nem lenne szerencsés élet-halál jellegű mérkőzés keretein belül elutazni Kecskemétre, vagy éppen Kaposvárra.

A KTE-vel szemben az alapszakaszban hazai pályán legutóbb fájó vereséget szenvedett a Szedeák, február elején 91–79-re nyertek a hírös városiak Szegeden.

Ez az egy hét tehát minden bizonnyal eldönti, milyen hangulatban várhatja majd a szezon véghajráját a csapat, mert ha idehaza le tudná győzni a Kecskemét–Oroszlány–Kaposvár triót a gárda, akkor bizonyára nem kellene majd izgulnia a visszavágók során az elsőosztályú tagságáért, ellenkező esetben viszont még nehéz helyzetbe is sodorhatja magát a csapat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában