Ismét nyílt a feljutás kérdése az NB II.-ben

2024.04.23. 07:18

Csapatként nyerték meg a rangadót

Csapatként küzdött nagyot és nyert Győrben a labdarúgó NB II. 29. fordulójában a Szeged-Csanád GA, amely három pontra áll a második, NB I.-be feljutást jelentő helyezéstől.

Mádi József

Zuigéber Ákos (balról) most nem volt annyira veszélyes a kapura, mint korábban, ám a küzdelemből ő is kivette a részét.

Fotó: Kisalföld.hu

1. Nyíregyháza 67, 2. Vasas 57, 3. Győr 54, 4. Szeged-Csanád GA 54 ponttal.

Ami a labdarúgó NB II.-ben szinte biztos, az a Nyíregyháza bajnoki címe és feljutása. Ami nem biztos még, az a második feljutó kiléte. A Szeged-Csanád GA alaposan "belerondított" a Vasas és a Győr életébe azzal, hogy a 29. forduló utolsó mérkőzésén Papp Áron góljával nyert Győrben, így nyílttá tette a küzdelmet a második helyért.

A bajnokságban a Szeged ezen riválisok ellen veretlen maradt: a nyírségiekkel kétszer ikszelt, a Vasast hazai pályán, a Győrt pedig idegenben győzte le, miközben mindkettővel játszott egy-egy döntetlent. A Tisza-parti alakulatnak idegenben amúgy is jól megy ebben a szezonban, hiszen a sjaát otthonától távol még nem szenvedett vereséget, ráadásul a 29 meccsből immár 17. alkalommal nem kapott gólt, és még mindig a másodosztály legjobbja a kapott gólok területén, hiszen az ellenfelek összesen csak 18-szor vették be a kapuját.

– Gratulálok a játékosaimnak és a szurkolóinknak ehhez a rendkívül fontos győzelemhez. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen mindkét csapat számára kiemelt jelentőséggel bírt ez az összecsapás. A Győrt egyénileg kiváló képességű játékosok alkotják, tisztában voltunk vele, hogy csak csapatként győzhetjük le. Ez pontosan így történt. Igyekeztünk uralni a pálya középső részét és ellentámadásokból veszélyeztetni. A tervünk működött, néha hibáztunk és nem tagadom, szerencse is kellett a győzelmünkhöz, de ez a futball része. Hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést, összességében megérdemelten nyertünk – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics a meccs után.

ETO FC GYŐR–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0–1 (0–1)
Győr, ETO Park, 1100 néző. Vezette: Bognár Tamás (Kóbor Péter, Becséri Gergely)
Győr: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor, Csontos D. – Vingler (Huszár, 77.) – Diarra (Boschilia, 71.), Anton, Bumba, Skvarka (Vera, 71.) – Kröhn (Lukics, 77.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Szeged: Molnár-Farkas T. – Könczey, Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. (Kővári, 77.) – Papp Á., Haris (Gajdos, 77.), Márkvárt, Zuigeber (Palincsár, 66.) – Bíró B. (Magyar Zs., 77.), Borvető (Klausz M., 90.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Papp Á. (21.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában