Női vízilabda OB I.

2024.04.21. 18:55

Alapszakaszt zártak: a Szentes győzött, a Szeged kikapott

Mindkét OB I.-es női vízilabdacsapat hazai környezetben zárta az alapszakaszt. A Valdor Szentes nagyot küzdve, kétgólos hátrányból felállva győzött 13–11-re a Győr ellen, míg a Szegedi VE bizonyos periódusokban megszorongatta az elődöntős Dunaújvárost, de kikapott 12–5-re.

Becsei Dávid

Szombaton véget ért az alapszakasz, szerdán viszont már helyosztókat játszanak a női vízilabda OB I.-ben.

Fotó: Török János

Visszavágott a Szentes a Győrnek, ugyanis Matajsz Márk vezetőedző tanítványai idegenben vereséget szenvedtek. Nagyjából két negyeden át most is megvolt az esélye a vendégeknek a bravúrra, de a harmadik negyed közepétől feljavult a szentesiek védekezése, aminek köszönhetően sikerült a revans, 13–11-re nyertek.

Ezzel a Szentes 15 ponttal a hetedik helyen zárta az alapszakaszt, a helyosztón a 7–10. helyért a sereghajtó Győrrel találkozik ismét. Ezek a párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak, és a tabellán előrébb végzett csapatok otthonában kezdődnek. A Szentes szerdán este látja vendégül először helyosztón legutóbbi ellenfelét ismét.

Nem sikerült meglepetést okoznia a Szegedi VE-nek a Dunaújváros ellen, de biztató játékot mutattak Szabó Tamás vezetőedző tanítványai. Az első negyed a hazaiak kapusáról, Gyöngyösi Boglárkáról szólt leginkább, aki több bravúros védéssel is előrukkolt, így a DFVE csak 2–0-ra vezetett. Szoros második és harmadik negyedet játszottak a csapatok, de mindkettőt a dunaújvárosiak nyerték meg egy-egy találattal. A végére elfáradt a Szeged és kinyílt az olló. A Szeged a helyosztón a Tatabánya otthonában kezd.

Valdor Szentes–Győr 13–11 (3–3, 3–4, 4–3, 3–1)
MOL női vízilabda OB I., alapszakasz, 18. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Sajben, Ádám F.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 3, Horváth Zs., Tyukász 1, Dobos 2, Hnatyszyn, Kövér-Kis 3. Csere: Bicskei 1, Erdélyi 1, Horváth L., Korom 2, Boldizsár R., Bíró. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Győr: Szombathelyi – Rádi 1, Kenderes 1, Molnár D., Párkányi, Petik 2, Szedlák M. 1. Csere: Finta, Hetzl, Drávucz M. 6. Vezetőedző: Hargitai Attila.
Gól – emberelőnyből: 4/3, ill. 8/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Horváth Zs.

Szegedi VE–Dunaújváros 5–12 (0–2, 2–3, 2–3, 1–4)
MOL női vízilabda OB I., Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Pásztor, ifj. Kádár.
Szegedi VE: Gyöngyösi – Szabó K., Pap M. 2, Tátrai 1, Pádár B. 1, Botka, Bereczki 1. Csere: Baksa B., Bocskay, Miklós D., Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Dunaújváros: Maczkó – Dobi, Horváth B., Mahieu 1, Szabó N. 1, Garda 6, Kardos D. Csere: Jankl 1, Kardos L., Somogyvári, Pál R., Sümegi, Eikel. Vezetőedző: Vad Lajos.
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 10/7.
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában