Jegyzet

2024.04.24. 09:00

Enbéegy

Majzik Attila

Majdnem negyed évszázada, 1999 decemberében játszotta utolsó meccsét a legfelsőbb osztályban, akkori nevén a Professzionális (jó vicc...) Nemzeti Bajnokságban a Szeged focicsapata. A Felső Tisza-parti Stadionban a Nemzeti Sport beszámolója szerint 1500-an nézték a Szeged hattyúdalát, amint egy 1–1-es döntetlennel búcsúzik az első osztályú labdarúgástól a Honvéd ellen. Mint oly sok esetben, a biztos tulajdonosi háttér itt is hiányzott, lényegében „blindre” vágtak neki a szezonnak, így nem is csoda, hogy becsődöltek, úgyhogy a tavasz már a Szeged nélkül zajlott a csúcsligában.

Az, hogy a napfény városában imádják a focit, nem kérdés: az említett balsikerű félévnyi első osztályú szárnyalás nyitófordulójában még 13 ezren szotyiztak a lelátón a Győr elleni bajnokin. Annak pedig, hogy van igény az enbéegyes focira, az évek során Szeged szerte feltűnő „Botka, focira több pénzt!” feliratok az ékes bizonyítéka.

Mindeddig ez nem adatott meg a szegedi szurkolóknak. Most azonban felcsillant némi reménysugár, miután Győrben sikerült rangadót nyerni, így öt fordulóval a bajnokság vége előtt még elérhető a második, feljutást érő hely a szegedieknek.

A BYD elektromosautó-gyár városba költözésével úgy éreztem, az is hasonlóan jó hatással lesz Szegedre, mint a Mercedes megjelenése Kecskeméten, ahol ugyebár szintén van NB1-es foci. Ezen logika mentén szinte biztosra vettem, hogy öt éven belül enbéegyes lesz a Szeged.

A játékosok viszont lehet, hogy rám cáfolnak, és nem várnak addig, amíg az autógyár fellendíti a várost, hanem hamarabb az első osztályba repítik a csapatot.

Nem is lenne rossz már idén ősszel mondjuk egy Szeged–Fradi meccs. Szerintem garantált lenne a telt ház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában