Szegedi hírek

2024.05.13. 13:38

Lecsutakolták az oroszlánokat – Videó

Koós Kata

A nagymacskák természetesen mozdulatlanul tűrték a fürdetést.

Fotó: Gémes Sándor

Természetesen ellenkezés nélkül, mozdulatlanul tűrték a Móra Ferenc Múzeum oroszlánjai, hogy nagy nyomású vízsugárral lecsutakolják róluk a koszt hétfőn. Hegedűs Anita, az intézmény PR-referense elmondta, hogy legutóbb 2008-ban estek át a főbejárat nagy lépcsőjét díszítő, sóskúti durva mészkőből alkotott nagymacskák hasonló nagytakarításon és komolyabb restauráláson. 

Ezek az oroszlánok tulajdonképpen a múzeum épületének létezése óta itt vannak. Több évente, rendszeresen kell őket takarítani, hiszen az időjárási viszonyok őket is érintik. Illetve talán azt is látják a szegediek, hogy télre, a hidegebb időszakra mindig letakarjuk őket, de így is figyelni kell rájuk és rendben kell tartani őket 

– mondta. 

Kitért arra is, hogy a takarítás apropóját egyrészt a közelgő, május 21-én esedékes Szeged napja adja, másrészt pedig a Móra Ferenc Múzeumban a Múzeumok Éjszakáján, június 22-én nyíló, nagyszabású Munkácsy Mihály-kiállítás, amelyen a festőmester több mint nyolcvan alkotását mutatják be, közöttük olyan festményekkel, amelyeket korábban még soha nem tekinthetett meg a nagyközönség. 

Bízunk benne, hogy ez a kiállítás is nagy sikerű lesz. Az oroszlánokon nem fog múlni

 – tette hozzá a PR-referens. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában