Napszínes

2024.04.18. 21:30

Adok pénzt, veszek bort

Arany T. János

Múltidézés a Facebook korában. Az ötlet jó, majd kiforrja magát. Fotó: Arany T. János

Dicséretes újítást vezetett be ez a vármegyei kocsma, ahol minap kollégánk is megfordult. Az újítás igazából, mint oly sok minden, a múltba nyúlik vissza. Az ötlet dicséretes, a használat még nem igazán kifinomult. 

Ha valaki nem látja jól, az adok felirat alatti cetlin a pénz, a veszek alattin pedig a bort szó szerepel. De legalább nem hagyta üresen a vicces vendég. A vendéglátóhelyet nem nevezzük meg, mert nem célunk senkit sem kellemetlen helyzetbe hozni, napjainkban amúgy is folyamatosan megsértődik valaki valamin (vagy bármin), amit a világhálón látott.

A vendéglátóhelyen a régi klasszikus hirdetőtáblát hozták vissza, ami egy érdekes kordokumentum is egyben. Az internet és főleg a Facebook-használat elterjedésével okafogyottá váltak ezek a boltokban, kocsmákban, önkormányzatok előtt kitett hirdetőtáblák. A mai gyerekek nyilván nem is emlékeznek ezekre. Persze vidéken, olyan helyen ahol nem mindenkinek van okostelefonja mobiladattal, vagy internet-előfizetése, ma is léteznek és fontosak ezek a táblák.

Készülhetnek fából, fémből, az elegánsabbaknak kis tetejük is van, hogy a felragasztott cetliket, közleményeket védje az időjárás viszontagságaitól. Így aztán mindig tudjuk, mikor lesz falunap és hol van hízó eladó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában