Szegedi hírek

2024.04.20. 20:55

A Föld Napja volt a Füvészkertben – Galéria

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje szombaton tartotta a Föld Napjához kapcsolódó családi napját. Ezen a napon a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen várták a látogatókat. A szegedi városi cégek igazán nagy örömet okoztak a gyerekeknek, hiszen ki lehetett próbálni minden kisfiú álmát, azt, hogy milyen érzés a kukásautók hátulján állni.

A családokat egyébként egy pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrára hívták, amelybe bekapcsolódott a Mondolo Egyesület, a Szegedi Vízmű Zrt., a Csemete Egyesület, a Komposztfutár, és a TEBE Csomagolásmentes Bolt is.

Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási, valamint természetvédelmi feladatokban, a gyerekek különböző öko-játékokkal játszhatnak. Ezen a napon kicsik és nagyok játékosan tanulhatták meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberré. A menetlevelet érvényesítők között a Füvészkert ajándékcsomagjait sorsolták ki.

A környezetgazdálkodás mellett természetesen kézműves kiállítókat, növényárusokat, gasztro termékeket forgalmazóit is meg lehetett találni a rendezvényen.

A Füvészkert célja az volt, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismertessék a látogatókkal.

A délutánra pedig a gyerekeknek még egy szórakoztató programot is kitaláltak. A Habakuk zenekar adott játékos műsort a legkisebbeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában