Helyi közélet

2024.05.12. 17:00

Ismét vásár volt Dorozsmán - GALÉRIA

Talán a ruhák, meg a cipők vonzották a legtöbb vásárlót a vasárnapi Dorozsmai Vásáron, de még mindig vannak sokan, akik a régiségekre utaznak. Azonban egy valami biztos nem változott, és nem is fog soha: a lángososnál mindig sorok álltak.

Suki Zoltán

Mindent lehet kapni a vásárban. Fotó: Török János

Motort venne, vagy netán szappantartót? Esetleg sombrerót? Ne habozzon, legközelebb menjen ki a Dorozsmai Vásárba, amit legutóbb vasárnap rendeztek.

A vásárban, ha rossz az idő, akkor is sokan vannak, de most, hogy már igazi csavargós, napsütéses időjárás volt, még többen érkeztek. Persze szokás szerint több volt a nézelődő, mint a vásárló, de hát a vásárok már csak ilyenek.

Egy valami természetesen állandó. Ez pedig a lángos. A lángososok előtt most is folyamatosan sorba álltak az emberek, ők biztosan nem panaszkodhattak erre a vasárnapra.

A felhozatal egyébként a szokásos volt. Kipakoltak a ruhákat és cipőket árulók, de ennél sokkal érdekesebb része a vásárnak a régiségeket és kacatokat árulók részlege. Ott aztán tényleg minden volt, amit el lehet képzelni.

Meglepő, de még mindig van kereslet a régi, nyomógombos mobiltelefonokra, azokra is, amikhez nincs meg a töltő. Ezeket, vagyis a jobb állapotúakat 3000 forint körül árulták. Sokan bogarásztak a használt könyvek között is, de a mosószerek is jól mentek.

Lassan pedig tényleg nyár lesz, így a szalmakalap is nagy sláger, aminek már létezik mexikói változata is, a szalmasombreró.

Árultak még egyébként háztartási gépeket is, meg különböző szerszámokat, de azok előtt nem nagyon tolongtak az emberek. Azt azonban meg lehetett állapítani, a ruhák jól mentek, és még mindig van egy lelkes kincskereső réteg, akik nyitástól zárásig ott vannak, mindent átnéznek abban bízva, hogy valami igazán értékeshez jutnak jutányos áron. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában