Szerinte hazugság, hogy Márki-Zay Péternek bármi köze lett volna a bűz megszűnéséhez

2024.05.12. 15:30

Az ATEV-nél járt Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

Tégláról téglára bontják le a Márki-Zay Péter által épített hazugságok falát, ezek egyike, hogy a polgármesternek bármi köze is lett volna az ATEV-bűz megszüntetéséhez Hódmezővárhelyen. Erről Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje beszélt egy videóban.

Kovács Erika

Grezsa István, a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltje. Fotó: Bornemissza Péter

Gezsa István a 130 főt foglalkoztató cégnél, Hódmezővásárhely egyik legjelentősebb adófizetőjénél, az ATEV Zrt.-nél járt.

– Örömmel értesültünk az innovatív megoldásokról, amellyel akár a környező földek öntözését is meg lehet oldani. Bennünket, vásárhelyieket elsősorban az érdekel, hogy most már hosszú hónapok óta megszűnt az az átható szag, ami a fehérjetelep felől ékezett a városba – mondta Grezsa István. A helyi cégvezetővel való találkozás során azt is megtudta, hogy alapos felkészülés után, a világ egyik legkorszerűbb technológiáját tartalmazó szagelszívórendszert alkalmazták 2020-ban.

– Nyilvánvalóvá vált az is, hogy a számtalan csúsztatás és hazugság egyike az, hogy Márki-Zay Péternek bármi köze lett volna a bűz megszűnéséhez Hódmezővásárhelyen. Tégláról téglára kell lebontani a hazugság falát – emelte ki Grezsa István.

Márki-Zay Péter polgármester és támogatói állításaival ellentétben, nem a 4000 aláírás és a tüntetés miatt hajtotta végre a szagemisszós kibocsátás csökkentési nagyberuházást az ATEV Zrt. Ezt 2020-ban Kovács Lajos, az ATEV vezérigazgatója is cáfolta a lapunkban megjelent cikkben. Akkor kiemelte, a szagterhelés csökkentése érdekében sokat tettek, a pozitív hatást egymásra épülő beruházásokkal érték el. A vágóhídi melléktermékeket feldolgozó üzemcsarnokokat, technológiai gépsorokat zárttá tették, helyi elszívásokat alakítottak ki. A biofilterben 2020-ban 450 köbméter fenyőaprítékot cseréltek, ami 95 százalék feletti szagcsökkentést eredményezett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában