Jegyzet

2024.04.26. 02:13

Lélegzik?

Suki Zoltán

Hídpillérnek ütközött egy autó kedden este Szeged belvárosában, a Huszár Mátyás rakparton. Az autó kettészakadt, egyik fele az út közepén állt meg, másik fele az oldalfalhoz tapadt. A szegedi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével bontották le a pillér talapzatára szorult részeket. A sofőrt a mentők kórházba szállították.

És talán még lélegzik…

Itt pedig egy másik hír: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 19-én 6 órától április 20-án 6 óráig 24 órás Speedmarathon sebesség-ellenőrzést tartott a rendőrség. Az akció lehetséges helyszíneire számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit figyelembe véve a vármegyei rendőr-főkapitányságok jelölték ki az ellenőrzések helyszíneit.

Mi van itt?

Minden tiszteletem a rendőröké, tényleg bírom őket, de nem ott kellene folyamatosan ott lenni, ahol nyilvánvalóan száguldoznak az autósok? Nagyanyám, ha még élne, biztosan beírta volna, hogy menjenek Gyomán a Bocskai utcába, mert őrület, ami ott van. Naponta elmegy két autó, szerinte ez már száguldozás. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem biztos, hogy tudják az emberek, hogy hol kellene mérni.

Szegeden egyébként nagyjából tíz helyszínen mértek. A körutakon például és az Alsó kikötő soron is. Az akció eredményes volt biztosan.

Csak egyet nem értünk itt a kollégáimmal: ha mindenki tudja, hogy a Huszár Mátyás rakparton folyamatos a száguldozás éjjelente, akkor miért nem csapnak oda? Vagy ha nem is áll ott minden este rendőr, legalább telepítsenek néhány fekvőrendőrt. Akkor talán elkerülnék a száguldozó idióták a rakpartot, és nem biztos hogy belehalnának a saját hülyeségükbe. Az ártatlan emberekről, akiket a hasonlók ölnek meg pedig ne is beszéljünk….

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában