A Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány emlékplakettel tüntette ki Spekla Edvárdot

2024.03.28. 18:30

Száz kaláccsal segítik a vásárhelyi rászorulókat

Kovács Erika

Egy-egy félkilós kalácsot kapnak majd a rászorulók a Pékmester Sütödéje és a Tiszta Szívvel Közhasznú Egyesület és Alapítvány jóvoltából. Fotó: Szabó Viktor

Idén is száz családot támogat húsvét alkalmából egy-egy félkilós kaláccsal a Tiszta Szívvel Közhasznú Egyesület és Alapítvány a Pékmester Sütödéje adománya révén. A kalácsokat nagycsütörtökön adták át a Cigány Közösségek Szövetsége, a CIKÖSZ hódmezővásárhelyi vezetőségének.

 Egyesületünk hosszú évek óta igyekszik olyan célokban részt venni, amelyek a hódmezővásárhelyi közösséget erősítik, segítik. Leginkább a gyermekekre és a családokra helyezzük a hangsúlyt, akik bármiben hátrányt, vagy hiányt szenvednek. Ebben a fontos munkában olyan segítőkre találtunk, akiket nagyon nagy tisztelet illet meg az önzetlen támogatásukért. Az a különleges megtiszteltetés ért, hogy ebben az évben nemcsak az adományt adhatom tovább az egyesület nevében, hanem hálás szívvel mondhatok köszönetet az adományozónak, Spekla Edvárdnak, a Pékmester Sütödéje vezetőjének is

 – mondta Havasi Katalin alapítványi elnök, aki a civil szervezet nevében emlékplakettet adott át hű segítőjüknek.

Mezei Vidor, a CIKÖSZ vármegyei elnöke kiemelte, nagyon sok a rászoruló Hódmezővásárhelyen. A kalácsot nagypénteken osztja ki a kis pénzből élő romáknak és nem romáknak, akiknek lehet, hogy másképp nem kerülne az asztalára ebből a húsvéti finomságból. Mezei Vidor a rászorulók nevében is megköszönte az adományt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában