Helyi közélet

2024.03.27. 20:25

Pénteken tartják a Gengszterek premierjét – Galéria

Koós Kata

Az 1920-as évek Chicagójába, a szesztilalom idejére repíti a nézőket a Szegedi Nemzeti Színház tánckarának legújabb önálló produkciója.

Fotó: Karnok Csaba

Noha a fegyverek helyett a szteppcipők párbajoznak a Szegedi Nemzeti Színház tánckarának legújabb önálló produkciójában, a tánc nyelvén mégis ízig-vérig maffiatörténet bontakozik ki – erről a pénteki bemutatót megelőző sajtófotós próbán győződtünk meg. 

Harminc évnyi szünet után lépett újra önálló produkcióval a színpadra tavaly a tánckar. A Peron-swing az 1920-as évekbe, egy amerikai nagyváros pályaudvarára kalauzolta a közönséget. A Gengszterek című, legújabb előadás szintén az 1920-as évek Amerikájába röpíti a nézőket, ám ezúttal maffiózók és fakabátok között bonyolódik a cselekmény a szesztilalom idején. A másik legfőbb eltérés a két produkció között, hogy míg a tavalyi előadás etűdök füzére volt, addig a Gengszterek egy egész estés történetet mesél el, amelynek szerelemmel, korrupcióval és humorral bőven spékelt cselekményét Czene Zoltán dramaturg álmodta meg. A lendületes, több táncstílust ötvöző koreográfiát ezúttal is Hajdu Anita tánckarvezető alkotta meg, a korhoz és a történethez kiválóan illeszkedő zenei aláfestésről pedig Károlyi Krisztián, a színház korábbi társulati tagja gondoskodott. 

A főszerepben, a maffiavezér Don karakterében Fülöp Ádám kénytelen eldönteni, hogy családja vagy a biznisz fontosabb számára. A táncos tíz éve tagja a tánckarnak, a néptánc világából érkezett a színházba. 

 Közel áll hozzám a sztepp, nagyon szeretem. A karakteremben pedig a család szeretete ragad meg leginkább. Az, hogy gyakorlatilag az életművét, a nehezen felépített bizniszt hagyja hátra a családjáért, a lánya és a fia boldogságáért

 – mondta el lapunknak.

 Csodás dolog, hogy újra önálló produkcióval léphetünk fel, hogy megmutatkozhatunk egyedül, táncosként a színpadon, nemcsak háttértáncosként. Ez nagy dolog

 – tette hozzá Fülöp Ádám. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában