Szegedi hírek

2023.11.12. 16:40

Bili és szamurájkard is volt a zsibin – GALÉRIA

Koós Kata

Óriási érdeklődés övezte a Mars téri használcikk-börzét mind az árusok, mind a vevők részéről. Fotó: Karnok Csaba

Ami az egyik embernek már megunt lom, az a másiknak még érték lehet. Ennek jegyében rendeztek második alkalommal használtcikk-börzét a Mars téri piacon vasárnap. Az októberi, első lakossági zsibihez hasonlóan most is óriási volt az érdeklődés mind az árusok, mind a vásárlók részéről. Az eladók előzetes regiszráció után 1500 forintért bérelhettek asztalt a piacot üzemeltető Szegedi Városkép és Piac Kft.-től, a nagycsarnok két végében plusz asztalokat is ki kellett helyezni, annyian jelentkeztek az árusításra.

Karnok Csaba
Magdaléna két plüssel térhetett haza a használtcikk-börzéről. Fotó: Karnok Csaba

Gyakorlott piacozók és kezdő eladók egyaránt szép számmal akadtak az árusok között. Felnőtt és gyerekruhák, cipők, valamint játékok és plüssök tömkelegét kínálták. Bakelit lemezek, CD-k és könyvek sokaságát rakodták ki, de régi írógép és fényképezőgép, korcsolya, szánkó, szaxofontartó, trombita, '50-es évekbeli technikumi diáksapka, golfütő szett, diplomata táska, kerékpár, katonai gyakorló egyenruha, festmények, bili, német, orosz és cseh gázmaszk, sőt római és magyar díszkard, de még szamurájkard is megtalálható volt a portékák között.

A kardok egy Miska kancsó mellett várták új gazdájukat egy nyugdíjas házaspár asztalán. Elmondták, mindent kipakoltak, ami nem érdekli már az unokáikat. A legtöbb árus a pincében, padláson, garázsban felszaporodott, fölöslegessé vált portékákkal érkezett. Sokan úgy voltak vele, az ünnep előtt jól jön egy kis plusz bevétel. Akadtak azonban olyan árusok is, akik szívüknek kedves tárgyakat bocsátottak áruba. A néhány hét múlva hetedik születésnapját ünneplő Gréti például nagymamájával érkezett hajnalban a piacra. A kislány elmondta lapunknak, hogy a sok-sok játékát azért kínálta eladásra, hogy a befolyt összegből egy igazi cicát vehessen magának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában