Márki-Zay Péter a Szeretem Vásárhelyt Egyesületet szélsőjobboldali szervezetnek titulálta a közgyűlésen

2023.10.26. 16:09

Cseri Tamásnak elege lett Márki-Zay Péter rajongóinak durva beszólásaiból

Feszült hangulatban kezdődött Hódmezővásárhely csütörtöki közgyűlése. A napirend előtti felszólalásoknál heves szócsatákig, bekiabálásokig fajultak a dolgok, izzott a levegő a díszteremben.

Kovács Erika

A közgyűlés a szokott mederben folyt, egyet nem értéssel, vitákkal, olykor bekiabálásokkal. Fotó: Kovács Erika

Napirend előtt elsőként Cseri Tamás, fideszes képviselő szólalt fel, aki Márki-Zay Péter internetes hirdetéseire kérdezett rá.

Önkéntes az ebösszeírás

Erről nemrég sajtótájékoztatót is tartottak Benkő Zsolttal. Cseri Tamás elmondta, a polgármester az elmúlt másfél évben 25 millió forintot költött hirdetésekre. Arra volt kíváncsi, hogy miből, mert a havi fizetése kevesebb, mint amit 30 nap alatt internetes hirdetésekre költ. Márki-Zay Péter azt válaszolta, hogy 4-szer számolt el a saját kampányszámlájával és az MMM is elszámolt a 2022-es kampány után.

Horváth Zoltán fideszes képviselő arra kérdezett rá, hogy mikor lesz ismét ebösszeírás, mert tudomása szerint 2017-ben volt utoljára. Laczkó Judit, a lakosságszolgálati iroda vezetője válaszában elmondta, 2020-21-ben tervezték, de megakadályozta a Covid. Az akkori jegyzővel abban állapodtak meg, hogy önkéntessé teszik az ebösszeírást. Idő-, és pénztakarékossági szempontból a polgármesteri hivatal weboldalán létrehoznak egy felületet, ahol mindenki önkéntesen jelentheti a kutyatartásával kapcsolatos változásokat. Horváth Zoltán szerint az online bevallás nem biztos, hogy megoldás.

Illetlen megjegyzések

Cseri Tamás a nyilvánosság erejét kérte egy visszatérő közgyűlési probléma megoldásához.

Az előbb, a padsorokból ismét jött egy megjegyzés. Elfogadom, hogy polgármester úrnak itt van néhány rajongója, nem baj, ha megtapsolják, de az nem normális dolog, hogy ha olyan képviselő szólal fel, aki nem az ön táborába tartozik, akkor azt kell hallgatnia, hogy „Maradj már csendben!”, „Minek beszélsz!”, „Kuss legyen!” és ennél még durvábbakat is tudnék mondani. Szomorú, hogyha nem érzi, hogy a „kultúraváltás” ilyen durván nyilvánul meg

 – fogalmazott. Márki-Zay megkért mindenkit, hogy tartózkodjanak az illetlen megjegyzésektől.

Másképp gondolkodnak

Rafael Balázs Leandrosz, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke felszólalási jegyet kért.

Nem jókedvünkben jöttünk ide Mezei Vidorral. Az ön által támogatott médiában, az önhöz köthető körökben mindig azokkal a cigányokkal van probléma, akik másképp gondolkoznak, mint önök

 – mondta. Sérelmezte, hogy a polgármester nem támogatja és nem is látogatja a rendezvényeiket. 

Hívtuk akkor is, amikor az ön által támogatott Z. Kárpát Dániel ellen tüntettünk, akkor sem jött el, de a cigányság sorsát érintő rendezvényeinkre sem

 – fogalmazott és azt kérte, hogy az eltérő gondolkodású cigány embereket ne érje hátrány. Márki-Zay azt felelte, hogy napi kapcsolatot tart a cigánysággal. A politikai fórumokra nem menne el, és szerinte nincs elhanyagolva a vásárhelyi cigányság.

A polgármester ezután szélsőjobboldalisággal vádolta meg a Szeretem Vásárhelyt Egyesületet.

Toroczkai Lászlót, aki rasszista, cigánygyűlölő ember, meghívni Vásárhelyre, mélyen sértő. Elvártam volna, hogy a cigány nemzetiségi önkormányzat tiltakozzon ez ellen

 – válaszolta. Rafael Balázs emlékeztette, ott voltak és tiltakoztak Toroczkaiék politikája ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában