Egymilliárd forintos kárt okozó bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás

A költségvetésnek több mint egymilliárd forintos kárt okozó bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás, az ügyészség hat gyanúsított letartóztatását indítványozta.

Delmagyar.hu

Saághy Flóra közölte, a megalapozott gyanú szerint a 2020-ban létrehozott bűnszervezet többszintű céghálót működtetett annak érdekében, hogy fiktív számlák kiállításával a szolgáltatásaikat igénybe vevő vállalkozásoknak segítséget nyújtsanak a költségvetés megkárosításában.

A bűncselekmények leplezése érdekében a valótlan számlák ellenértékét a szervezet szolgáltatását igénybe vevő vállalkozások a beszámlázó cégek bankszámláira utalták. A csoport tagjai a pénzt felvették a számlákról, majd - a forgalmi adó felét jutalékként levonva - az összeget készpénzben visszajuttatták a megrendelőknek.

A csoport tagjai az eddigi gyanú szerint a költségvetésnek csak ÁFA adónemben 570 millió forint kárt okoztak, és emellett a foglalkoztatással összefüggő közterhek megfizetését is elmulasztották.

A főügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta hat férfi letartóztatását, amit a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája el is rendelt - közölte az ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában