Szegedi hírek

2024.05.09. 13:34

Parádés szereposztással érkezik a Szentesről szóló film

Delmagyar.hu

Tíz városban egyszerre mutatják be jövő hétfőn Szőke András Brigádnapló című filmjét. A szentesi származású, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr és színész mondhatni otthoni környezetben forgatott, hiszen egy ízig-vérig szentesi történetet dolgozott fel. A film alapját a szentesi Petőfi Szocialista Brigád eredeti brigádnaplója adja, amely véletlenül került elő, Szőke András pedig kellő fantáziát látott benne, hogy feldolgozza. A  film a közösség összetartozását, a túlélést és a kreatív megoldásokat helyezi előtérbe a hiánygazdaság, a szocialista tervgazdálkodás idejében, bemutatja a hetvenes–nyolcvanas évek néha burleszkszerű mindennapjait. Mindezt olyan ismert magyar színészek játékán keresztül, mint Reviczky Gábor, Kautzky Armand vagy Badár Sándor, de feltűnik benne Fábry Sándor humorista, Lajsz András bartender, Abebe Dániel énekes és a rendező Szőke András is.

A vetítésekre csaknem kétezer nézőt várnak ezen az egy napon, akik a film után több helyszínen az alkotókkal, a szereplőkkel is találkozhatnak. Vármegyénkben Szegeden és Csongrádon lesz ilyen különleges filmbemutató. A jegyekből és a támogatásokból befolyt összeg jótékony célra megy: a helyi Rotary klubok segítségével gyermekeket és fiatalokat támogatnak a pénzből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában